HTML

Obiter Dicta

Megjegyzések a világ történéseihez.

Friss topikok

Linkblog

Balos bezzegország

2010.08.15. 22:49 Glossator

Olvassuk:

Balos bezzegország lettünk

...

De nem csak a régió, a nagyvilág is tisztel bennünket. A baloldali brit napilap, a Guardian az Orbán-kormány gazdaságpolitikai lépéseit értékelő cikkében kijelentette: Magyarország ellenszegülése elképzelhetően az IMF és az európai hatóságok által szorongatott más kormányokra is átterjedhet.

Forrás: index.hu

Akkor egy pillanatra lapozzuk fel a Guardian hivatkozott cikkét. Azt látjuk, hogy a cikk a Comment is free elnevezésű vélemény rovatban jelent meg, és a szerző Mark Weisbrot, amerikai közgazdász, a lap kolumnistája. Néhány kattintás után kiderül, hogy Weisbrot a globalizáció és az IMF kérlelhetetlen kritikusa. Weisbrot szerint az IMF-nek megújulásra van szüksége, az egyik probléma, hogy az általa előírt felételek inkább ártanak, mint használnak a hitelezett országok gazdaságának. Weisbrot a megálmodója a Bank of the South nevű pénzügyi alapnak, melyet Argentína, Brazília, Paraguay, Uruguay, Ecuador, Bolívia és Venezuela hoztak létre annak érdekében, hogy az IMF-től és a Világbanktól való függőségüket csökkentsék. Mellesleg nagy Chávez rajongónak tűnik.

Vagyis egy IMF kritikus közgazdásznak tetszett a magyar kuruckodás, írt egy kolumnát, amit a kétségkívül baloldali Guardian leközölt. De hogy jön ebből ki, hogy nekünk tapsol az egész világ baloldali félteke?

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://obiterdicta.blog.hu/api/trackback/id/tr872224381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása